Facebook E-mail RSS

   
formats

Сибиу, Замъка Хунедоара и солна мина „Турда“ 2019 г.

 

 

Дати: 

Септември: 05-08

Ноември: 31.10-03.11.

 

ЦЕНА: 199 лв.

 

Програма:

Ден 1: Отпътуване в 00:00 часа от гр. София – стадион „Васил Левски“ в посока Румъния.  Пристигане в Сибиу – най-големият и богат град в средновековна Трансилвания, от 2004 г в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, в 2007 г. Избран за културна столица на Европа. Настаняване в хотел. Пешеходна разходка в центъра на града – Моста на лъжците, площад Хует – немското училище, музеят „Брукентал”, Евангелистката църква. Свободно време в центъра. По желание – вечеря в ресторанта на хотела.

Ден 2: След закуска по желание отпътуване по маршрут Алба Юлия, Хунедоара.
Aлба Юлия (Бълград) – от времето на хан Крум 805 г; наричан „Бялата крепост”;
Обекти: Старата крепост над града; Княжеският дворец; Православната църква на коронясването; Музей на Обединението; Библиотеката. Посещение на замъкът на Хунедоара / Замъкът на корвините/- счита се за най-ценния обект на готическото архитектурно наследство. Най-известния обитател е унгарския крал Ян Хуниади. Едно от местата, което е обитавал Влад Цепеш Дракула /редица уреди за мъчения/. По късни векове собственост на Хабсбургите. Връщане в Сибиу. Нощувка. По желание – традиционна вечеря с типично меню за тази част на Трансилвания в битов ресторант / 20 евро/.

Ден 3:  Закуска. Еднодневна екскурзия до най-голямата и единствена по рода си Солна Мина „Турда“. Представлява изключителна атракция със своите 112 м под земната повърхност. Състои се от 4 мини с различна дълбочина, повече от 40 м всяка, равняващи се на 13 етажа. В Турда има езеро с лодки, виенско колело и игрища с различна тематика. Освен забавления, които предлага, мината въздейства на посетилите я и с лечебен ефект. Свободно време.

Ден 4: Посещение на Национален музеен комплекс АСТРА- най-големия етнографски музей на открито в Европа. Отпътуване за Букурещ. Свободно време за шопинг. Пристигане късно вечерта в София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с туристически автобус;
  • 3 нощувки със закуски в 2*/3* хотел в район Сибиу;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Курортна такса – 4.80 евро;
  • Медицинска застраховка – 6 лева – сключва се чрез застрахователен брокер „SDI“ (ЗАД „Дженерали“);
  • Сибиу/Музей Астра, вход, панорама на Сибиу от градската кула, Музея на фармацията без вкл. вход-15 RON за възрастни)/ – 15 евро;
  • Вечеря – 12 Евро (1-ва вечер);
  • Екскурзия до Алба Юлия и Замъкът Хунедоара (без вкл. вход-25 RON за възрастни) – 18 евро (мин. 20 души);
  • Традиционна румънска вечеря – 20 Евро (2-ра вечеря);
  • За затворени групи: (по желание) – 1. Посещение на солна мина – „Турда“ – 10 евро без вкл. вход 30 RON