Facebook E-mail RSS

   
formats

Нова Година: Хотел Престиж, Върнячка баня

ПОСРЕЩНЕТЕ НОВА ГОДИНА 2019 В СЪРБИЯ, ВЪРНЯЧКА БАНЯ  от  305 лева

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 20.11!!!

Маршрут: София- Крушевац – Върнячка баня-  (Кралево, манастир Жича, манастир Любостиня) – Ниш – София

С възможност за собствен транспорт!

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

30.12.2018 – 02.01.2019

ПРОГРАМА:

1 ДЕН 30.12.2018 /СОФИЯ КПП КАЛОТИНА – КРУШЕВАЦ– ВЪРНЯЧКА БАНЯ/
Възможност за отпътуване в 00:00 часа по маршрут ВАРНА, ШУМЕН, РАЗГРАД, РУСЕ, БЯЛА, ПЛЕВЕН – с предварително запитване и доплащане

Отпътуване от СОФИЯ в 06.30 часа от паркинга на стадион “В.Левски”. Пътуване по маршрут: София – ГКПП Калотина – Пирот – Крушевац – Върнячка баня.

Пристигане в град Крушевац, който през 1387г. е бил столица на владенията на сръбския княз Лазар. Туристически тур с местен екскурзовод: централният площад с паметника на героите от битката на Косово поле през 1389 г., Църквата „Св.Георги“, Археологическия парк “Лазарев град” с останките от средновековна крепост Донжон кула, паметниците на Филип Вишнич – слепият гуслар-поет и Св. Княз Лазар, един от най-почитаните сръбски светци. Посещение на цървата „Лазарица”, изградена в периода 1378-1380 от княз Лазар. Архитектурният й стил е типично моравски, следвайки в екстериора византийската традиция, в редуваща се последователност от дялани камъни и 3 реда от червена тухла. Посещение на Залата с уникалните исторически мозайки. Свободно време за пазар и разглеждания.

Отпътуване за Върнячка баня. Той е Курортен комплекс с най-добра балнеологична слава и най-стари традиции в съседна Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за здравна терапия, а водата от останалите три се бутилира. “Топла вода” е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до IVв. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло – 36.5 градуса по целзий. Друг топъл извор е “Йезеро”, докато “Снежник” и “Слатина” са студени извори. Водата от тези извори помага при лечение и профилактика на диабет, заболявания на черния дроб, много болести на храносмилателните органи, гинекологични проблеми.

Настаняване в хотел. Почивка. Туристически тур на курорта с местен екскурзовод. Свободно време за използване активите на хотела и СПА центъра. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН 31.12.2018 /ВЪРНЯЧКА БАНЯ – КРАЛЕВО* – МАНАСТИР ЖИЧА* – МАНАСТИР ЛЮБОСТИНЯ* – ВЪРНЯЧКА БАНЯ/

Закуска. Свободно време във Върнячка баня. По желание полудневна екскурзия до Кралево и манастирите Жича и Любостиня (с допълнително заплащане).

Днешното си име град Кралево носи от 1882г., когато в близкия манастир Жича е коронован крал Милан I /един от сръбските владетели/. Разходка в центъра на града.

Посещение за манастира Жича – “Кралския храм” построен от тухла и камък. Една от най-големите светини на сръбския народ е дарение от Стефан Първовенчани, първият крал на покръстената средновековна сръбска държава., коронясан в този манастир през 1217г. Жича е построена като манастирски комплекс, център на Сръбската архиепископия и място, в което биват посвещавани църковните старейшини и владетелите. От някогашната сграда днес са запазени църквата Св.Спас и малката църква Св.Петър и Павел, докато останалите сгради са сравнително нови.

Отпътуване за манастира Любостиня, намиращ се в южно–централния регион на Сърбия, в долината на река Любостиня, близо до град Тръстеник. Съществува легенда за него, че е открит от княз Лазар Храбелянович и княгиня Милица през 1388 година. След битката на Косово поле, когато княз Лазар бил убит, Милица станала монахиня там. В архитектурно отношение храмът е посветен на църквата “Успение на Света Богородица“, принадлежаща към училище Морава. Манастирът е известен с богатия си и пищен екстериор, с изваяни прозорци и розети. Връщане в хотела във Върнячка баня. Свободно време за ползване на СПА активите. Празнична Гала вечеря с включени неограничени напитки и жива музика. Нощувка.

3 ДЕН 01.01.2019/ВЪРНЯЧКА БАНЯ/

Късна закуска. Свободно време за ползване услугите на хотела и СПА центровете. По желание традиционна сурвакарска обиколка като част от сръбския фолклор. Втора празнична вечеря. Нощувка.

4 ДЕН 02.01.2019/ ВЪРНЯЧКА БАНЯ – НИШ – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за град Ниш – разположен на брега на река Нишава: разглеждане на площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г. , сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът “Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Свободно време. Продължаване по пътя за България. Пристигане в България .

 

ХОТЕЛИ:

 1. Хотел Вила Престиж/хотел Бели бор – 305 лв.

 

Описание: Вила престиж се намира в центъра на Върнячка баня, само на 450 м. от пешеходната зона, близо до минералните извори „Снежник“ и „Езеро“. Хотелът разполага със студия и апартаменти.

Ресторантът „Цицино сокаче“ се намира на около 150-200 м. от хотелите. Той е традиционен сръбски ресторант, който предлага отлични условия за посрещане на Нова Година.

Цената е за един човек, настанен в двойна, тройна стая или апартамент за целия период.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

 • 3 нощувки
 • 3 закуски
 • 1 стандартна вечеря 30.12
 • 1 празнична вечеря на 01.01. с жива музика, богато меню и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки /ресторант „Цицино сокаче“/
 • транспорт с туристически автобус
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

 • Празнична Новогодишна вечеря (31.12) с жива музика, богато меню и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки /ресторант „Цицино сокаче“/ – 45 Евро; дете от 2 до 11.99 г. – 30 Евро (заплаща се)
 • екскурзия до град Кралево и манастирите Жича и Любостиня – 12 евро (при група минимум 25 души, заявява се предварително)
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 Eвро – 7 лв.
 • доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. – 5 лева;
 • Курортни такси (заплащат се на място в хотела) – 5 Евро
 • доплащане за транспорт в двете посоки от Варна – 50 лева; от Шумен, Разград – 45 лева; от Русе, Бяла – 35 лева; от Плевен – 30 лева; Кърджали – 30 лв. може и от др.точки по маршрута (при минимум 12 туриста от всеки град)

ДЕТСКИ НАМАЛЕНИЯ:

 • деца до 1.99 г. с двама върастни – безплатно (не ползват място в автобуса, легло и изхранване)
 • дете от 2 до 6.99 г. с двама пълноплащащи без да ползва легло – 100 лв. намаление
 • дете от 7 до 11.99 г. с двама пълноплащащи на допълнително легло – 50 лв. намаление

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ за всички хотели: 

 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено удостоверение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
 • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Начин на плащане: аванс в размер на 50% на човек при записване, доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване. При записване по условията на „ранна резервация“ авансовото плащане не се възстановява.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.