Facebook E-mail RSS

   
formats

Нова Година 2019 на брега на Дунава в Сърбия

София-Ниш-Голубац-Белград-Димитровгард

/3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери с жива музика, транспорт и туристическа програма/

29.12.2018-01.01.2019

Пакетна цена: 350 лв.

 

Ден 1:

Отпътуване от София рано сутринта. Пристигане в Ниш. Туристическа програма : Площада на Освобождението; Паметника на Освобождението; Нишкият университет; Калето – реставрирана крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление. Свободно време за обяд. Отпътуване за Голубац. Настаняване в хотел. Коктейл за „добре дошли“. Вечеря по меню без включени напитки с жива музика.

Ден 2:

Закуска. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия до Белград. Туристическа програма в Белград: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава – основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради и крепостта „Калемегдан”. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата — гълъб, символ на победата и мира. Свободно време за обяд и самостоятелно разглеждане на новогодишния пазар. Възможност за посещение на музеи по желание / препоръчителен Музеят Тесла – геният на енергията, безплатното електричество от природата, откривателят на нещата около нас – трансформатора, кулата на мечтите, предаване безжично на електрическа енергия. Уникални експеременти и изобретения.

Завръщане в хотела в Голубац. Първа празнична вечеря, която включва: студено преястие, топло предястие, основно ястие, салата, хляб, торта, 1 домашен аперитив, 1 домашно питие. Жива музика. Нощувка.

Ден 3:

Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до манастира Тумане, Голубачка крепост и музея Лепенски Вир.

„ГОЛУБАЧКА КРЕПОСТ” е средновековна крепост по течението на р.Дунав и за първи път се споменава в Унгарските пътеписи през 1335г. През 2012г. е започнат и завършен проект за възстановяване и консервация на крепостните стени, като е изграден и модерен информационен център, специални пътеки и тунел, пристанище за големи круизни кораби на реката до крепостта. По целия плавателен път по р.Дунав крепостта представлява единствен запазен и възстановен исторически комплекс, който се отличава със своята внушителност и историческо възприятие в рамките на района.

МАНАСТИР  „ТУМАНЕ“  е църковна светиня.  В манастира се съхраняват мощите на „Свети Зосим“ и е била обител на крал Милош Обилич. Любезното братство на манастира ще ви разкаже различни истории от близкото и далечното минало за историята му, за различни човешки съдби свързани с докосването на тези свети мощи.

„ЛЕПЕНСКИ ВИР“ е най-модерния археологически музей в света, по отношение на големите световни музеи и в Европа, който предлага директно докосване до праисторическата цивилизация oт стария неолит, същестувавла в този дял на р. Дунав още 7000-8000г. преди новата ера, със собствена инфраструктура на селището, със собствена култура и самобитност, които нямат аналог никъде.

Ранния следобед завръщане в хотела. Подготовка за новогодишния празник.

Новогодишна празнична вечеря с богато меню: плодове, ядки, предястия, салата, основно ястие, хляб, торта, шампанско, печено на чеверме прасенце. Неграничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Богата музикална програма с певци и група трубачи.

Ден 4:

Късна закуска. Свободно време за разходка и снимки по поречието на р. Дунав. Около обяд отпътуване за България. По път спиране в Димитровград за покупки. Пристигане в София вечерта.

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус (различни капацитети)
 • 3 нощувки в хотел Голубацки град на брега на р. Дунав
 • 3 закуски
 • 1 обикновена вечеря без включени напитки с жива музика
 • 1 празнична вечеря с включени 2 напитки и жива музика
 • Посещение с туристическа програма в Ниш
 • Посещение на Димитровград
 • Водач от фирмата

Цената не включва /заплащат се 7 дни преди пътуването/:

 • Застраховка за лица под 65 г. – 7 лв.
 • Новогодишна вечеря с богато меню, неограничени местни напитки и музикална програма – 40 Евро
 • Еднодневна екскурзия до Белград с местен екскурзовод – 19 Евро (при минимум 25 туриста)
 • Полудневна екскурзия в района на Голубац – 7 Евро (при минимум 20 туриста)
 • Входни такси на посещаваните обекти и лични разходи

Условия:

 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено удостоверение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
 • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Начин на плащане: аванс в размер на 50% на човек при записване, доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
 • При записване по промоция „Ранни записвания“, сумите не се възстановяват
 • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.