Facebook E-mail RSS

   
formats

Нова Година в Етно село

ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА ТРАНСПОРТ, 3 НОЩУВКИ, 3 ЗАКУСКИ, 3 ВЕЧЕРИ (1 ПРАЗНИЧНА)

ДАТА: 29.12.2018 – 01.01.2019

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 20.11.2018 г.!!!

ЦЕНА: 289 лв.

ПРОГРАМА

 

1 ден-29.12.2018 /360 км/

Тръгване в 06:00 ч. от Стадион „Васил Левски” по маршрут София – Калотина – Пирот – Ниш. Пристигане в град Ниш. Туристическа програма: Площада на Освобождението; Паметника на Освобождението; Нишкият университет; Калето – реставрирана крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление. Свободно време.  Пътуване до националния парк Копаоник – най-известния ски-курорт на Сърбия. В югозападното подножие на планината се намира най-големия оловно-цинков рудник в Европа. Отпътуване и настаняване в Етно село /разположено в подножието на планината Рогозна на 367 хектара площ – хотел, ресторанти със домашна здравословна храна, воденица, собствено произведени хранителни продукти, сладкарски цех, два рибарника /. Вечеря. Нощувка в етнографския комплекс.

2 ден-30.12.2018 /80 км/

Закуска. По желание на ски в най-красивият зимен курортен комплекс „Копаоник“ Сърбия /доплащания/. По желание полудневна екскурзия до Сръбския  „Метеор” изваян в самите скали – с чудотворните мощи на св. Петър / легендата разказва как тук оздравяват хора, как се сбъдват мечти и стават чудатости/. Преминаване през мястото на събитията 1999 година –разрушения мост – възможност за интересни снимки. Отпътуване за Нови Пазар Сърбия,  региона Централна Сърбия . Град Нови пазар е сред центровете на историческата област Санджак, известна още като област Рашка. Нови пазар има 54 604 жители. Населението е съставено предимно от бошняци (84,86%). Богата празнична вечеря. Нощувка.

 

3 ден-31.12.2018 /80 км/

Закуска. На ски по желание /доплащане/. Полудневна екскурзия по желание с посещение на:  Старо средновековно кале – Цитадела /средновековен град /; посещение на Косовска Митровица / Сръбска и Албанска част –свързвани и разделяни от моста над река Ибър /; Църквата св. Димитър Солунски; почерпка на чаша ароматно сръбско кафе. Свободно време за шопинг – домашни напитки и храни в Сръбската част. Посещение на манастира Соколица / женски манастир с уникална мраморна скулптора на Богородица и Исус – единствена в света, известен още с неповторимо рисувани икони от обитателките на манастира/.

Изключително богата Новогодишна Сръбска вечеря с жива музика ( оркестър с певци – всякакви стилове музика до ЗОРИ ) и най-богатото домашно меню с напитки и ястия, много танци до зори. Нощувка.

4 ден-01.01.2019 /360 км/

Празнична късна закуска. Сурваки в традиционен сръбски дом. Свободно време. Отпътуване за Димитровград следобяд. Свободно време в центъра на града за покупки. Отпътуване за България.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

– Три нощувки в Етнографски Арт комплекс “Eтно село” с модерен хотелски и ресторантски комплекс (разположен на “Eтно селото Косово”: На 180 км от Ниш, в подножието на най-големия национален парк на Сърбия-Копаоник / В националния парк се намира най-известния ски-курорт на Сърбия включващ много хотели със ски писти и съоръжения)

– Три закуски в етнографския комплекс в “Eтно село”, от които една Празнична новогодишна с домашни продукти

– Една стандартна вечеря на 29.12.2018

– Една празнична вечеря на 30.12.2018

– Една Новогодишна вечеря с неограничена консумация и жива музика 31.12.2018

Новогодишна сръбска празнична вечеря ( с двойно посрещане на Нова Година ) в уникален сръбски ресторант с жива музика – един от най добрите сръбски оркестри с певци, богато меню и консумация на ракия, вино и безалкохолни напитки

– Екскурзоводско обслужване на място и през целия маршрут

– Медицинска застраховка с асистанс 5000 Евро

– Пътни и магистрални такси

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

– Разходи от личен характер

– Две екскурзии на място ( по желание ) – 15 Евро

-Целодневна екскурзия до Прищина и Призрен (по желание) – 15 Евро

 

УСЛОВИЯ:

  • Необходими документи: задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено удостоверение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
  • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
  • Срок за записване: до запълване на свободните места.
  • Начин на плащане: аванс в размер на 50% на човек при записване, доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване. При записване по условията на „ранна резервация“ авансовото плащане не се възстановява.
  • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
  • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
  • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
  • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.