Facebook E-mail RSS

   
formats

Екскурзия Албания 2019 г.

 

Дати: 04-07.04; 03-06.05; 20-23.06; 01-04.08; 20-23.09; 24-27.10; 21-24.11.

 

ЦЕНА: 285 лв.

 

София – Прищина – Призрен – Круя – Тирана – Дуръс – Берат – Ниш – София

ПРОГРАМА:

1 ден

Отпътуване от София рано сутринта. Преминаване през Сърбия. Пристигане в Косово. Туристическа програма в Прищина. Пешеходна разходка в Прищина: паметникът на албанския национален герой Скендербег, най-новият парламент в Европа, Чаршия Джамия от 15 век, Националният музей, джамията Яшар паша (16 век), сградата на Академията – османски конак от 19 век, Часовниковата кула, хамамът, най – старата джамия в Прищина – Фатих (15 век) наричана още Царската джамия.

Отпътуване за Призрен – град със запазено османско наследство. Пешеходна разходка: православната църква Св. Богородица Льевишка (отвън), джамията Синан Паша, крепостта Каляя служила за столица на цар Стефан Душан. Свободно време за пазар.

Настаняване в хотел в района на Дуръс. Нощувка.

2 ден

Закуска. Отпътуване за Круя – крепостен град, давал отпор на Османската империя още от 15 век. Тук е роден и националният герой на Албания Скендербег. Една от най-известните  забележителности е именно крепостният замък на героя, който през Средновековието е бранел цялата област. Възможност за разглеждане на уникалния по рода си етнографски музей на Круя, открит през 1989 г., съхраняващ експонати от занаятчийството по тези земи, които са на възраст между 60 и 500 г. Отпътуване за Тирана. Туристическа програма в Тирана: разглеждане на забележителностите на „града на орела“: Площад „Скендербег“, Джамията „Етем Бей“, Часовниковата кула и статуята на Георги Скендербег, Дворецът на културата. Късно вечерта пристигане в Дуръс. Нощувка.

3 ден

Закуска. По желание полудневна екскурзия до Берат. Обявен е за град – музей от листата на ЮНЕСКО от 2008 г., както и едно от най-живописните градчета в страната. Сгушен между планински хребети, Берат е наричан още „Градът на хилядите прозорци“. Специфичната му архитектура, белите къщи и разположението им, сякаш кацнали на хълма, прави Берат изключително привлекателно място за посещение. Стария град впечатлява с възрожденския си облик, величествените си крепостни стени, запазените многобройните църкви в сърцето на града и уникалния по рода си музей намиращ се в църквата „Св. Богородица“ – посветен на един от най-добрите албански иконописци Онуфри. Свободно време в Берат за покупки.   Посещение на Дуръс късния следобед. Дуръс е един от най-старите градове в Албания, днес привлекателен курорт на Адриатическото крайбрежие и най-голямото пристанище. Пешеходна разходка в центъра на града до крепостта с венецианската кула и крайморския булевард. Завръщане в хотела. Нощувка.

4 ден

Закуска. Отпътуване от Дуръс. Посещение на град Ниш – разположен на брега на река Нишава: разглеждане на площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г. , сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът “Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Свободно време. Пристигане в София късно вечерта

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Tранспорт с автобус и водач
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Дуръс
 • посещение на Прищина
 • посещение на Призрен
 • посещение на Ниш
 • посещение на Тирана и Круя

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Разходи от личен характер
 • Входни такси по време на посещенията
 • Mедицинска застраховка за лица до 65 г. – 6 лв.
 • Mедицинска застраховка за лица над 65 г. до 85 г. – 15 лв.
 • посещение на Дуръс – 9 лева, при група от минимум 25 записани туристи – /Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/. При заявяване и заплащане по време на екскурзията цената е 15 лв.
 • полудневна екскурзия до Берат – 25 лева, цена без включени входни такси – при група от минимум 25 записани туристи – /Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/. При заявяване и заплащане по време на екскурзията цената е 30 лв.
 • Градска такса – 1 евро на ден на човек
 • Вашата стая е резервирана от 14.00 ч. в деня на настаняване до 12.00 ч. в деня на освобождаване на хотела. Всеки по-дълъг престой или ранно настаняване се заплащат допълнително.