Facebook E-mail RSS

   
formats

Великден в Гърция 2019 г.

Великден в Гърция

София – Солун – Олимпийска ривиера – Метеора – Вергина – Едеса – Серес – София

26-29.04.2019 г.

Пакетна цена: 179 лв. (3 нощувки на цената на 2)

Ден 1

Отпътуване от София в 07:00 часа. Пътуване по маршрут София – Дупница – Благоевргад – Сандански – Кулата – Солун. Панорамна обиколка на града: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, крепостта „Ептапиргио“, ротондата „Св. Георги”, арката на Галерий, пл. „Аристотел”, църквата „Св. Димитър”. Свободно време за посещение на музеи и пазаруване. Отпътуване за Олимпийската Ривиера. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

Ден 2

Закуска. По желание екскурзия до Метеора, Каламбака и изворите на Афродита. Отпътуване за местността Метеора – природен феномен и уникален манастирски комплекс. В превод Метеора означава „висящ от небето”. Разглеждане на два от шестте действащи манастира – „Преображение Господне”, наречен още Големия Метеор и манастира „Св. Стефан” (без включен вход). На връщане – разгледане на панорамното градче Каламбака и свободно време за обяд. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Спиране за фото – пауза приизворите на Афродита (богинята на любовта) и параклиса “Св. Параскева”. Вечерта посещаване на литургия по случай Великден. Нощувка.

Ден 3

Закуска. По желание екскурзия до Вергина и Едеса. Пристигане във Вергина. Вергина е столицата на древното македонско царство. В този град през 1977 г., след дългогодишни археологически проучвания, са открити останките от античния град Еге, столица на древната Македонска държава, приютяваща царския некропол. Възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски и тази на внука му, Александър IV, син на Александър Велики. В музея са изложени уникални предмети, открити при разкопките, като например десеткилограмово ковчеже от масивно злато, в което са съхранявани костите на Филип Македонски; короната на Филип II Македонски, представляваща прекрасен венец от златни дъбови листа; портрет от слонова кост, на който майсторски са изваяни лицата на Филип, жена му Олимпия и на техния син Александър, бъдещият Александър Велики (входната такса за гробницата музей се заплаща допълнително на място – 12 евро). Отпътуване за Едеса още е наричан града на водопадите, а именно в центъра на града има туристическа атракция от водопади. Свободно време за разходка по малките занаятчийски улички на града. Отпътуване за Олимпийската ривиера. По желание гръцко чеверме с програма. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж и разходка. Около обяд отпътуване за България. По път спиране в Серес за обяд и покупки. Вечерта пристигане в София.

 

Цената включва:

 • Транспорт с туристически автобус, различни капацитети
 • 3 нощувки в хотел 2* на Олимпийската ривиера
 • 3 закуски
 • Посещение на църква за вечерна литургия по случай Великден
 • Посещение на Солун
 • Посещение на Серес
 • Водач от фирмата

Цената не включва:

 • Еднодневна екскурзия до Метеора, Каламбака и извора на Афродита (без включен вход) – 13 Евро при минимум 20 туриста; при заплащане на място цената е 16 Евро
 • Еднодневна екскурзия до Вергина и Едеса (без включен вход) – 9 Евро при минимум 20 туриста; при заплащане на място цената е 12 Евро
 • Застраховка до 65 г. – 5 лв.; над 65 г. – 10 лв.
 • Традиционно гръцко Великденско чеверме с фолклорна програма – 37 Евро
 • Курортна такса – 4 Евро