Facebook E-mail RSS

   
formats

Шопинг в Одрин, басейн и воден свят

Уикенд Шопинг в Одрин и Чорлу с аквапарк и СПА (воден свят ) на 27-28.07.2019

Дати:   ЮЛИ 27-28                    ЦЕНА: 85 лева

Град Одрин е исторически град – паметник на културата, заемал значимо място в българската история. 90 години е бил столица на Османската империя. Наричан е “Дер –а – саадет” / Врата на щастието или Град на тържествата и веселието/.
Град Чорлу е разположен в Източна Тракия на Република Турция. Население 230 х. души с история от средата на 18 век. Днес производствен и търговски център на редица водещи европейски марки за облекла, одеяла, спало бельо и обувки.

Мазните борби в Къркпинар се смятат за забавление и през цялата си история по време на войни и други бедствия не са били отменяни. Те са включени в списъка на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство в света. Затова и първоначалното решение за тяхната забрана, в деня след опита за преврат, бе променено.

Традиционните борби на Киркпинар представляват едноседмичен фестивал, с фолклорни представления, панаир, сергии, конкурс за красота, кулинарни конкурси, изложения.

 

1 ДЕН:

Рано сутринта, отпътуване от София за Одрин. Пристигане рано преди обяд. Панорамен тур на забележителностите на Одрин. Шопинг на Търговската борса, аутлет „Марги“, посещение на търговски вериги.
Посещение на църковните храмове “Св.св. Константин и Елена” и „Св. Георги”. Посещение на “Селимие джамия” – великолепно произведение на световната архитектурна история. Настаняване в хотела. Свободно време за пазар.

Посещение на„Музея на здравето” – Музей номер едно на Европа за 2004 година. Настаняване в хотел. Свободно време за басейн и СПА. Вечеря по желание. Нощувка.

2 ДЕН:

Закуска. По желание полудневна екскурзия до Чорлу. По желание разходка до каменните мостове над Марица и Тунджа в Одрин, посещение на Протоколната къща за чаша турски чай. Шопинг в “Али паша капалъ чарши”, “Селимие арастасъ”, “Безистена” и стоковите борси. Отпътуване за България.

Цената включва:

  • транспорт с туристически автобус
  • нощувка в хотел 3* със закуска и басейн
  • екскурзоводско обслужване през целия маршрут
  • панорамен тур Одрин
  • посещение на Селимие джамия

Цената не включва:
Вечеря с жива музика – 29 лв.
Разходка до мостовете на Марица и Тунджа – 10 лв.
Екскурзия до Чорлу с посещение на фабрика ‘Тач’ за чаршафи, хавлии и одеяла и Базар „Авантаж“/ за пуловери, якета, дънкови облекла, маратонки/ – 20 лв.
Посещение на “Музея на здравето” – 12 лв.

Медицинска застраховка –  4 лева – сключва се чрез застрахователен брокер „SDI“ (ЗАД „Генерали“).
Разходи от личен характер входове на посещаваните обекти