Facebook E-mail RSS

Политика за защита на личните данни

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни (Privacy notice)

Обща информация

От 25 май 2018г. влиза в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на администратор на лични данни по предоставяне на туристически услуги, Бамби М тур отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата до толкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

„Бамби М тур“ ЕООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

Във връзка с това, от 25 май 2018 г. Бамби М тур ЕООД въвежда следните промени в Политиката за защита на личните данни:

Бамби М тур ЕООД в качеството си на търговец гарантира на своите клиенти конфиденциалността на предоставените лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица.

Бамби М тур ЕООД се задължава да не разкрива никакви лични данни за клиентите на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен ако:
– има изрично съгласие на клиента;
– информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са в правото си да изискват и събират такава информация и търговецът е длъжен да предостави информацията по силата на закона;
– информацията е необходима на трети лица за изпълнението на услуга според сключен договор между клиента и Бамби М тур – авиокомпании, транспортни компании, хотели или хотелски оператори, застрахователни компании и други оператори на услуги, които се изпълняват като част от туристически пакет или представляват отделна услуга за изпълнение.

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява Бамби М тур?

Бамби М тур извършва следните операции с личните данни за следните цели:

1. Регистрация на потребител в уебсайта и изпълнение на договор за предоставяне на туристически услуги – автобусни и самолетни резервации, автобусни и самолетни билети, хотелско настаняване, организирани автобусни пътувания, организирани самолетни пътувания, индивидуални пътувания и резервации, групови посещения, ваучер за подарък, стойностни ваучери и др. – целта на тази операция е създаване на потребителска заявка, която да бъде свързана с използваната услуга. Заключение от оценката на въздействието: Въз основа на горепосочената оценка на въздействието се счита, че операцията „Сключване на договор за туристическа услуга“ е допустима за извършване и предоставя достатъчни гаранции за защита на правата и законните интереси на субектите на данните в съответствие с изискванията на GDPR.

Сключване и изпълнение на търговска сделка с клиент или партньор – целта на тази операция е сключване и изпълнение на договор с търговски партньор или клиент и неговото администриране;

     Изпращане на информационни съобщения – целта на тази дейност е администриране на процеса по изпращане на съобщения до клиентите, които се отнасят до известяване за предстоящо плащане, изтичащ срок на плащане, предстояща промяна в услугите, напомняща информация за предстоящи пътувания, съгласно договора за предоставяне на услугата.

Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които са заявили, че желаят да получават;

Бамби М тур обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

Данни: Ваши индивидуализиращи данни (име и фамилия, електронна поща, телефон, мобилен телефон)
Цел, за която се събират данните: 1) Регистрация на потребителска заявка за създаване на договорни отношения по туристическа услуга; 2) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, включително при изразено желание – за изпращане на бюлетини и рекламни съобщения.
Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и закупуване на услуга, между Бамби М тур и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

Данни: Индивидуализиращи данни на представляващия и пътуващите (три имена на кирилица, три имена на латиница, Единен граждански номер, адрес и телефон)
Цел, за която се събират данните: 1) Генериране на потребителска заявка за туристическа услуга; 2) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, включително при изразено желание – за изпращане на бюлетини и рекламни съобщения.
Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и закупуване на услуга, между Бамби М тур и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

Допълнителни данни, предоставяни от Вас – Ако желаете да допълните данните към потребителската Ви заявка, можете да попълните в него данни за:
– Притежавана лична карта – номер, валидност до, издадена на.
– Притежаван паспорт – номер, валидност до, издаден на.
Цел, за която се събират данните: Допълване на информация за потребителите и създаване на документи свързани със закупена услуга.
Основания за обработка на данните: С приемането на общите условия и закупуване на услуга, между Бамби М тур и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

Други данни, които Бамби М тур обработва – При влизане в нашия уебсайт Бамби М тур събира данни за използвания IP адрес.
Цел, за която се събират данните: Подобряване на сигурността на услугата и локализация на интерфейса, статистически и маркетингови проучвания.
Основания за обработка на данните: IP адресът се събира на основание осъществяване на легитимните интереси на администратора – чл. 6, ал. 1, б. (е) от GDPR;

Ваши данни за издаването на фактура на физическо лице – Ако желаете да Ви бъде издадена фактура в качеството Ви на физическо лице, следва да предоставите своя единен граждански номер.
Цел, за която се събират данните: Издаване на фактура за извършване на плащания по сключен договор за предоставяне на услуги.
Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия или при сключването на писмен договор, между Бамби М тур и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

Бамби М тур не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

– разкриват расов или етнически произход;
– разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
– генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

Бамби М тур ползва личните Ви данни за целите на техническо администриране на уебсайта, за управление на клиентите, за анкети за продуктите и за маркетинг, само в необходимия за целта обхват и в случаи на изрично доброволно предоставяне от страна на клиента.

Предаването на лични данни на държавни институции и органи се извършва само в рамките на задължителните разпоредби на действащото законодателство. Нашите служители са обвързани със задължение за спазване на поверителност.

Личните данни са събрани от Бамби М тур от лицата, за които се отнасят.

Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Бамби М тур за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете да оттеглите съгласието си минимум 3 дни след приключване / извършване на туристическа услуга, предмет на договорното отношение между Бамби М тур и потребителя.

Искане за оттегляне на съгласие в свободен текст, може да се заяви на e-mail адрес: bmtur_danni@abv.bg

Бамби М тур може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

Заличаването се извършва в период от 7 до 20 работни дни.

С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на потребителска заявка за туристическа/и услга/и ще бъде деактивирана.

Право на достъп

Вие имате право да изискате и получите от Бамби М тур потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

Бамби М тур Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Бамби М тур си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване

Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас с отправяне на искане до Бамби М тур.

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Вие имате правото да поискате от Бамби М тур изтриване на свързаните с Вас лични данни, а Бамби М тур има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне,
когато е налице някое от посочените по-долу основания:

– личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
– Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
– Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
– личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
– личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Бамби М тур;
– личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

Бамби М тур не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

– за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
– за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
– по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
– за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
– за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете искане на e-mail адрес: bmtur_danni@abv.bg, изпратен до Бамби М тур, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните преди Бамби М тур, като представите на място своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за достъп на лицето, за което се отнасят данните, пред служител на Бамби М тур.

Бамби М тур не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на ограничаване

Вие имате право да изискате от Бамби М тур да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

– оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Бамби М тур да провери точността на личните данни;
– обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
– Бамби М тур не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
– Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Бамби М тур имат преимущество пред Вашите интереси.

Право на преносимост

Вие можете по всяко време да изтеглите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на, директно с искане по имейл.

Вие можете да поискате от Бамби М тур директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

Право на получаване на информация

Вие можете да поискате от Бамби М тур да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Бамби М тур може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение

Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Бамби М тур, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

Информация за използваните от нас „бисквитки“/ cookies и техните функции
Указания за „бисквитки“/ cookies

Анализ на данни за потребление

За да разпознаваме предпочитания на посетителите за нашите предложения в Интернет, ние ползваме продукти с които можем целенасочено да настроим съдържанието на нашите интернет страници, като това ще подобри предложенията ни към Вас. За да активираме тези функции е необходимо изрично да потвърдите вашето съгласие.

Ако впоследствие не искате Бамби М тур да събира и анализира информация относно Вашето посещение, можете по всяко време да се откажете от това.

За техническото осъществяване на този отказ във вашия браузър се поставя съответния маркер в положение Off. Това Cookie служи единствено за регистрирането на вашия отказ. Моля имайте предвид, че поради технически причини Cookie може да се ползва само за браузъра, от който е зададено. Ако изтриете Cookies, или използвате друг браузър или устройство, трябва отново да зададете желания от Вас избор.

Бюлетин

На нашия уебсайт можете при желание да се абонирате за бюлетин. Данните, предоставени при абониране за бюлетина, ще бъдат използвани само и единствено за изпращане на бюлетина. Можете да прекратите по всяко време абонамента за бюлетина, чрез предвидената възможност за отказ.

Какви мерки за сигурност сме предприели в Бамби М тур по отношение сигурността на личните данни, които съхранявате на нашата инфраструктура?

Сигурността на всеки тип информация, включително и лични данни, намиращи се на нашата инфраструктура е приоритет за нас като компания. Сигурността е нещо, с което не можем да си позволим компромиси.
Положихме всички усилия, за да отговорим напълно на новия регламент за защита на личните данни. Компанията от своя страна, всеки ден добавя в нови правила и се грижи за информацията на клиенти им да е защитена на най-високо ниво.

Бизнес Консулт БМ Политика за защита на личните данни