Facebook E-mail RSS

   
formats

Екскурзия Прага 2019 г.

София – Будапеща – Прага – Белград – София

Дата: 09-13 октомври 

Пакетна цена: 389 лв.

1 ден

Отпътуване от София рано сутринта. Пътуване през Сърбия. Следобед пристигане в Будапеща. Туристическа обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език: Площада на героите с посещение на най-стария градски парк в света и намиращия се на негова територия архитектурно-исторически ансамбъл Войда Хуняд, панорамно представяне на Зоопарка и Банята ‘Сечени’; бул. ‘Андраши’ с невероятното си богатство от еклектика на архитектурни стилове и неговата перла – Будапещенската опера; реката с най-емблематичните мостове и прилежащите брегови ивици и техните забележителности ; Парламентa – едно от най-големите и красиви Парламентарни здания в света; Рибарските кули с храма на Матяш и площада „Св.Троица“; хълма Гелерт с невероятните му панорамни тераси към цяла Будапеща; мостовете на река Дунав. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче. Настаняване в хотел в района на Будапеща. Нощувка.

 

2 ден

Закуска. Отпътуване за Прага. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод: Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa „Свети Вит“, Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква от 18 в. „Свети Николай“; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Настаняване в хотел в района на Прага. Нощувка.

 

3 ден

Закуска. Свободно време в Прага (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание полудневна екскурзия до замъка „Конопище“ – един от най-значимите чешки замъци, построен през 14 век, съхранил невероятна колекция от исторически оръжия, мебели, картини и гоблени. Посещение на представителните зали, приемните, трапезарията и богатата колекция от ловни трофеи на Фердинад Д`Есте. Нощувка.

 

4 ден

Закуска. Отпътуване за Белград. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел.  По желание вечеря с музика в квартал Скадарлия. Нощувка.

 

5 ден

Закуска. Туристическа програма в Белград с местен екскурзовод: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава – основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради и крепостта „Калемегдан”. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата — гълъб, символ на победата и мира. Свободно време. Отпътуване за България. По път спиране за покупки в Димитровград. Пристигане късно вечерта.

 

Пакетната цена включва:

 • транспорт с автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2 или 3 звезди в Будапеща
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2 или 3 звезди в Прага
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в Белград
 • Посещение на Димитровград
 • водач по време на екскурзията

 

Пакетната цена не включва:

 • Доплащане за местни екскурзоводи по програмата (Прага, Будапеща и Белград) – 18 Евро
 • Вечеря с жива музика в сръбска кафана в квартал Скадарлия / бохемския квартал; най –известния в Сърбия; включва обилно количество храна, две алкохолни напитки – ракия, 1 чаша вино или бира/ – 20 Евро
 • Обикновена вечеря без напитки в хотелите по програмата – 12 Евро
 • Медицинска застраховка – 10 лева – с покритие 5000 валутни единици /сключва се чрез застрахователен брокер „SDI“ (ЗАД „Дженерали“)/.
 • Разходка с корабче (продължителност 1 час), при минимум 15 туристи – 25 лв.
 • Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до замъка „Конопище“ с включена входна такса, при минимум 20 туристи – 50 лв.
 • Градска такса за хотелите – 1,50 Евро/вечер