Facebook E-mail RSS

   
formats

Нова Година Върнячка Баня – различни хотели

ПОСРЕЩНЕТЕ НОВА ГОДИНА 2020  Р.СЪРБИЯ, ВЪРНЯЧКА БАНЯ

 Продължителност: 4 дни / 3 нощувки 

30.12.2019 – 02.01.2020

Маршрут: София- Крушевац – Върнячка баня-  (Кралево, манастир Жича, манастир Любостиня) – Ниш – София 

Хотели:

Апарт-хотел Престиж – 365 лв.

Хотел Банбус – 389 лв.

Хотел LiderS – 445 лв.

Хотел Fontana – 537 лв. – НЯМА МЕСТА

Хотел Меркур – 539 лв.

1 ДЕН 30.12.2019/СОФИЯ КПП КАЛОТИНА – КРУШЕВАЦ– ВЪРНЯЧКА БАНЯ/

 

Пътуване по маршрут: София – ГКПП Калотина – Пирот – Крушевац – Върнячка баня.

Пристигане в град Крушевац, който през 1387 г. е бил столица на владенията на сръбския княз Лазар. Може да посетите централният площад с паметника на героите от битката на Косово поле през 1389 г., Църквата „Св.Георги“, Археологическия парк “Лазарев град” с останките от средновековна крепост Донжон кула, паметниците на Филип Вишнич – слепият гуслар-поет и Св. Княз Лазар, един от най-почитаните сръбски светци. Посещение на цървата „Лазарица”, изградена в периода 1378-1380 от княз Лазар. Архитектурният й стил е типично моравски, следвайки в екстериора византийската традиция, в редуваща се последователност от дялани камъни и 3 реда от червена тухла. Посещение на Залата с уникалните исторически мозайки. Свободно време за пазар и разглеждания.

Отпътуване за Върнячка баня. Той е Курортен комплекс с най-добра балнеологична слава и най-стари традиции в съседна Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за здравна терапия, а водата от останалите три се бутилира. “Топла вода” е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до IVв. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло – 36.5 градуса по целзий. Друг топъл извор е “Йезеро”, докато “Снежник” и “Слатина” са студени извори. Водата от тези извори помага при лечение и профилактика на диабет, заболявания на черния дроб, много болести на храносмилателните органи, гинекологични проблеми.

Настаняване в избрания хотел. Почивка. Свободно време за използване активите на хотела и СПА центъра в курорта. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН 31.12.2019 /ВЪРНЯЧКА БАНЯ – КРАЛЕВО* – МАНАСТИР ЖИЧА* – МАНАСТИР ЛЮБОСТИНЯ* – ВЪРНЯЧКА БАНЯ/

Закуска. Свободно време във Върнячка баня. По желание полудневна екскурзия до Кралево и манастирите Жича и Любостиня (с допълнително заплащане).

Днешното си име град Кралево носи от 1882г., когато в близкия манастир Жича е коронован крал Милан I /един от сръбските владетели/. Разходка в центъра на града.

Посещение за манастира Жича – “Кралския храм” построен от тухла и камък. Една от най-големите светини на сръбския народ е дарение от Стефан Първовенчани, първият крал на покръстената средновековна сръбска държава., коронясан в този манастир през 1217г. Жича е построена като манастирски комплекс, център на Сръбската архиепископия и място, в което биват посвещавани църковните старейшини и владетелите. От някогашната сграда днес са запазени църквата Св.Спас и малката църква Св.Петър и Павел, докато останалите сгради са сравнително нови.

Отпътуване за манастира Любостиня, намиращ се в южно–централния регион на Сърбия, в долината на река Любостиня, близо до град Тръстеник. Съществува легенда за него, че е открит от княз Лазар Храбелянович и княгиня Милица през 1388 година. След битката на Косово поле, когато княз Лазар бил убит, Милица станала монахиня там. В архитектурно отношение храмът е посветен на църквата “Успение на Света Богородица“, принадлежаща към училище Морава. Манастирът е известен с богатия си и пищен екстериор, с изваяни прозорци и розети. Връщане в хотела във Върнячка баня. Свободно време за ползване на СПА активите. Празнична Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН 01.01.2020/ВЪРНЯЧКА БАНЯ/

Късна закуска. Свободно време за ползване услугите на хотела и СПА центровете. По желание традиционна сурвакарска обиколка като част от сръбския фолклор. Празнична Гала Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН 02.01.2020/ ВЪРНЯЧКА БАНЯ – НИШ – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за град Ниш – разположен на брега на река Нишава: разглеждане на площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г. , сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът “Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Свободно време. Продължаване за България. По път спиране за пазар в Димитровград. Пристигане в България.

Цената е за един човек, настанен в двойна или тройна стая за целия период.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

 • 3 нощувки в избрания хотел (настаняване в двойни, тройни стаи и апартаменти)
 • 3 закуски
 • 1 стандартна вечеря
 • 1 Празнична Новогодишна вечеря с жива музика, богато меню и неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки
 • 1 празнична вечеря на 01.01. с жива музика, богато меню и неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки (втората празнична вечеря в хотел LiderS не включва напитки)
 • ползване на СПА (важи за хотел LiderS, Fontana и Merkur (ограничено ползване))
 • медицински преглед (важи за хотел Банбус)
 • Представител на фирмата на място

Организиран транспорт с туристически автобус различни капацитети – 49 лв./човек и включва:

 • Медицинска застраховка
 • Посещение на Крушевац
 • Посещение на Ниш
 • Посещение на Димитровград

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

 • екскурзия до град Кралево и манастирите Жича и Любостиня – 12 евро (при група минимум 25 души, заявява се предварително)
 • Курортни такси (заплащат се на място в хотела) – 5 евро

Условя за записвания:

 • При записване се заплаща 50% от пакетната цена.
 • Остатъка се заплаща до 40 дни преди пътуването.
 • При отказ от пътуването от страна на пътуващия, авансовото плащане не се възстановява

Забележка:

 • Изхранването за апарт-хотел Престиж се извършва в традиционен ресторант Cicino Sokace.
 • Намаленията за деца са различни за всички хотели. Моля, свържете се с нас за повече информация.
 • Единична стая в хотел Меркур – 490 лв.