Facebook E-mail RSS

   
formats

Коледни базари в Трансилвания и солна мина „Турда“

 

 

Дата: 13-15 декември 

Цена: 199 лв.

 

Потопете се в коледния дух на Трансилвания, запазила традициите и средновековната атмосфера. Чаша греяно вино, ръчно изработени произведения, домашен румънски шоколад и много други изкушения и забавления ви очакват на най-големите и емблематични коледни базари в Румъния.

 

Програма:

Ден 1: София – Русе – Букурещ – Сибиу

Отпътуване в 00:00 от гр. София – стадион „Васил Левски“ в посока Румъния. Пристигане в Сибиу – най-големият и богат град в средновековна Трансилвания, от 2004 г в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, в 2007 г. Избран за културна столица на Европа. Настаняване в хотел. Пешеходна разходка в центъра на града – Моста на лъжците, площад Хует – немското училище, музеят „Брукентал”, Евангелистката църква. Свободно време в центъра с възможност за разглеждане на най-големият коледен базар в Румъния. Нощувка.

 

Ден 2: Сибиу – Алба Юлия – Турда – Клуж-Напока – Сибиу

Закуска. Целодневна екскурзия (по желание) до град Алба Юлия, солна мина „Турда“ и Клуж-Напока.

1. Aлба Юлия (Бълград) – от времето на хан Крум 805 г; наричан „Бялата крепост”;
Обекти: Старата крепост над града; Княжеският дворец; Православната църква на коронясването; Музей на Обединението; Библиотеката. Свободно време за разглеждане на коледния пазар с най-автентичен старовремски дух.

2. Посещение на единствената по рода си солна мина „Турда“ – изключителна атракция със своите 112 м под земната повърхност. Състои се от 4 мини с различна дълбочина, повече от 40 м всяка, равняващи се на 13 етажа. В Турда има езеро с лодки, виенско колело и игрища с различна тематика. Освен забавления, които предлага, мината въздейства на посетилите я и с лечебен ефект.

3. Клуж-Напока – най-големият град в цяла Трансилвания, заслужаващ вашето внимание, с дълга и интересна история. Тук се намират едни от най-запазените архитектурни паметници. Разглеждане на стария град, където се намира атрактивния коледен базар. Свободно време.

Връщане в Сибиу вечерта. Нощувка.

 

Ден 3: Сибиу – Брашов – Букурещ – Русе – София

Закуска. Отпътуване към Букурещ с преминаване през Брашов. Свободно време на стария площад, където се състои и коледния базар на града, както и възможност за посещение на Черната катедрала, превърнала се в емблема на града (най-голямата готическа катедрала в Източна Европа).

Пристигане следобеда в Букурещ. Свободно време в центъра. Разглеждане на коледния базар пред сградата на Парламента. Отпътуване за България.

Пристигане в София късно вечерта.

 

Цената включва:

  • Транспорт с туристически автобус;
  • 2 нощувки със закуски в 2*/3* хотел в район Сибиу;
  • Панорама на град Сибиу /пешеходна/ + посещение на най-големия коледен базар в Румъния;
  • Панорама на град Букурещ /автобусна и пешеходна/ + посещение на коледния базар;
  • Посещение на град Брашов + посещение на коледния базар;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута.

 

Цената не включва:

  • Пътни, гранични и курортни такси – 5 евро;
  • Медицинска застраховка – 6 лева; за пътуващи над 65 г. – 9 лв.– сключва се чрез застрахователен брокер „SDI“ (ЗАД „Дженерали“);
  • Целодневна екскурзия до Алба Юлия, солна мина „Турда“ и Клуж-Напока (с посещение на два коледни базара) – 25 евро
  • Входни такси по маршрута (по желание) – събират се на място в леи

Солна мина „Турда“ – 40 леи

Кулата на съвета в Сибиу – 2 леи

Черната катедрала в Брашов – 10 леи