Facebook E-mail RSS

   
formats

Кападокия 2020 г.

„Кападокия“ – Сърцето на Турция

ДАТИ: 29.02-06.03; 11-17.04 – потвърдена; 04-10.05; 19-25.09; 11-17.10; 07-13.11.2020 г.

ЦЕНА: 499 лв. 455 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 31.01.2020 г.

Бонус – панорамен тур на: Кониа, Ескишехир, Одрин
Бонус – посещение на „Дворецът на Аладин” (Кониа)
Бонус – посещение на две забележителности в Ескишехир
Бонус – посещение Мавзолея на Ататюрк (Анкара)
Бонус – Посещение на ателие за демонстрация на Ебру техника за рисуване
Бонус – Посещение на грънчарско ателие за минерал сувенир

 

Цената е за един човек и включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Пътни и магистрални такси;
 • 5 нощувки със закуски и вечери /една нощувка в хотел 3* (Мостар или подобен) в Анкара; три нощувки в хотел 3* (Yeni Yukseller или подобен) в Кападокия и една нощувка в хотел 3* (Гранд Сах или подобен) в Ескишехир/;
 • Туристическа програма в Анкара, Кападокия, Ескишехир, Коня;
 • Водач по време на пътуването;

БОНУС! Още една нощувка в Кападокия със закуска и вечеря

Цената не включва/заплащат се 7 дни преди пътуването/:

 • Входните такси за музеите и атракционите (музей Гюреме – 45 лири; музей на Дервиш – 25 лири; Подземните градове – 40 лири; долината Зелве – 28 лири);
 • Допълнителни екскурзии и мероприятия /летене с балон – 235 евро; дервишко шоу – 20 евро; турска вечер – 30 евро; турска баня – 24 евро; пешеходна разходка – 13 евро, долината Соанлъ – 25 евро (с включен обяд), обяди – 9 евро всеки/
 • Медицинска застраховка – 9 лв., с покритие 5000 валутни единици /сключва се чрез застрахователен брокер „SDI“/
 • Екскурзоводско обслужване (местен екскурзовод) – 39 лева (заплаща се на място според изискванията на местното турско законодателство)
 • Ферибот: Истанбул – Бурса (Муданя) – 25 лв. (или моста над Мраморно море)

1-ви ден:
Отпътуване по маршрут София – Пазарджик – Пловдив – Хасково – Турция. Продължаване на пътуването с пътнически луксозен ферибот Истанбул – Бурса. Отпътуване за гр.Ескишехир / град основан 1097 г., университетски град от 1973 г., градът на младежта, най-големите заводи по самолетостроене, градът на Настрадин ходжа/ настаняване в хотел. Посещение две забележителности на града. Панорамен тур на града. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Отпътуване за Кония и разглеждане на забележителностите – мавзолея на Мевлана, основател на Ордена на танцуващите дервиши – една от най-големите забележителности на турския фолклор и Музея на дервишите. Следобяд отпътуване за Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря.Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Разглеждане на скалните манастири на Гьореме, с добре запазените фрески, най-ранната от които е датирана от 7 в./ Според местната легенда църквите на това място били 365 – по 1 за всеки ден от годината, но днес за посещение са отворени около 30./ Посещение на фабрика за керамични изделия в Аванос – очарователно градче, разположено на дватя бряга на р. Казълърмак, червената долина на Деврент и скалните природни феномени. Обяд по желание. Посещение на град Ючхисар и скалните образувания Ючгюзел. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден: Закуска. Посещение на един от подземните градове, дълбан в скалите от 5 в., на 9 етажа под земята и с дълбочина 75 м, служил за убежище на християните. След обяд по желание двучасов пешеходен тур с водач сред удивителната природа на Кападокия и по желание барбекю на открито сред скалните образувания. По желание посещение на турска вечер или дервишко шоу с прочутия танц на дервишите. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: Закуска. Рано сутринта по желание полет с балон над скалните образувания на Кападокия. Посещение на Долината на гълъбите. По желание посещение на уникалната долина Соанлъ с обяд по желание – уникален природен каньон, известен със своите запазени скални църкви от най-ранен период. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Закуска. Рано сутринта отпътуване за Анкара – столицата на Турция. Посещение на Мавзолея на Кемал Ататюрк. Посещение на Генчлик парк, койо включва фигури на приказни герои. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден:
Закуска. 07:00 отпътуване по маршрут Истанбул-Одрин-София. По път панорама и шопинг в Одрин. Пристигане вечерта в София.

Условия:

 • При ранни записвания се заплаща аванс в размер на 50% от пакетната цена, който не подлежи на възстановяване.
 • Туроператорът си запазва правото да променя посещението на обектите по дни.
 • Настаняването в автобусите е според датата на записване.
 • При изрично желание за ползване на предни места в автобуса се доплаща – 80 лв. на човек.
 • За пътуване в Турция се изисква паспорт за български граждани с валидност минимум 6 месеца от крайната дата на пътуването. За деца под 18 г., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина, както и паспорт.
 • Цената е при минимум 40 плащащи туриста.
 • При използване на отстъпка за ранни записвания, пакетната цена не подлежи на възстановяване.
 • Няма визови, медицински и санитарни изисквания.
 • Туроператорът сключва застраховка „медицински разходи при болест и злополука на туриста“ при застрахователен брокер „SDI“ (ЗАД „Дженерали“);
 • Можете да доплатите по желание за сключване на застраховка „Отказ от пътуване“

Забележка: Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност!